نقش مهم ماشین آلات
در دهههای اخیر، ماشینآلات نوین نقش بسیار مهمی در تحول و پیشرفت صنعت کشاورزی ایفا کردهاند. این ماشینآلات به عنوان یکی از عوامل اصلی برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در صنعت کشاورزی شناخته میشوند.
با بهرهگیری از این ماشینآلات پیشرفته، کشاورزان قادر به انجام فعالیتهای کشاورزی به صورت سریعتر، دقیقتر و با کیفیت بالاتری هستند. این ماشینآلات نوین توانستهاند بهطور قابلتوجهی نیروی کار را در بخش کشاورزی کاهش دهند و برای کشاورزان و صنعت کشاورزی به یک راهکار موثر برای مقابله با چالشها تبدیل شوند. در این مقاله، به بررسی نقش مهم ماشینآلات نوین در تحول صنعت کشاورزی پرداخته خواهد شد.
در حقيقت پيشرفت كشاورزي در طي يكصد سال گذشته بيش از پيشرفت بشر در اين زمينه در طول تاريخ جهان بوده است. امروزه ماهواره ها از زمين عكس برداري مي كنند و متخصصين و دانشمندان را قادر مي سازند تا مناطق آفت زده را مشخص كرده و رطوبت خاك و حرارت خاك و بسياري از عوامل ديگر را انداز ه گيري نمايند ، اختراع تراكتورهاي كنترل از راه دور كه به طور خودكار براساس برنامه هاي كامپيوتري كارهاي زراعي را انجام مي دهند ، يكي ديگر از ابداعات بسيار جديد است.
كشاورزي امروزه با توجه به توسعه روزافزون صنعت بدون استفاده از توان موتور و ماشين نم يتواند جاي خود را ثابت و استوار نگه دارد . به طوريكه آمار كشورهاي پيشرفته جهان نشان مي دهد مزارعي كه مجهز به توان موتوري و ماشينهاي كشاورزي هستند گذشته از كيفيت و كميت انجام كار صرفه جويي در مدت انجام مراحل مختلف عمليات آماده سازي بستر بذر، كاشت، وجين و سله شكني، سم پاشي، كودپاشي،برداشت، بسته بندي و ذخيره محصولات كشاورزي، نياز كمتري به توان بدني كارگر جهت انجام اين عمليات دارد.
همچنين استفاده از ماشين در كشاورزي و مكانيزه كردن مزارع ، در تعداد كارگر- ساعت مورد نياز جهت توليد محصولات مختلف كشاورزي اثر بسيار زيادي داشته است.
بطور مثالذ، در سال ۱۸۴۰ ميلادي در كشور ايالات متحده آمريكا براي توليد يك تن گندم حدود ۸۵ كارگر ساعت مورد نياز بود.
در سال ۱۹۰۰ ميلادي با استفاده از دروكن-دسته كنها و خرمنكوبها اين تعداد به ۳۹ كارگر ساعت براي توليد يك تن گندم رسيد ، امروزه با پيشرفت در ساخت و توليد ماشينهاي كشاورزي، به خصوص در ساخت كمباينهاي جديد اين نيروي كارگر مورد نياز تا حدود ۲/۵ كارگر ساعت براي توليد يك تن گندم كاهش يافته است.
امروزه با پيشرفت در امر صنعتي شدن جهان و استفاده هر چه بيشتر ماشين در كشاورزي، به خصوص در كشورهاي صنعتي، از تعداد افرادي كه در مزارع زندگي مي كنند، كاسته شده است.
اثرگذاری ماشین آلات در تغییر صنعت کشاورزی
ماشین آلات نوین نقش مهمی در تحول صنعت کشاورزی ایفا کرده است. با پیشرفت تکنولوژی و معرفی ماشین آلات نوین، عملکرد صنعت کشاورزی بهبود یافته و عوامل زیادی را تحت تاثیر قرار داده است.
این ماشین آلات نوین قابلیت اثرگذاری بر فرآیندهای مختلف صنعت کشاورزی را دارا هستند. یکی از این تغییرات در استفاده از ماشین آلات نوین در بخش کشاورزی، افزایش بهره وری است. با استفاده از این ماشین آلات پیشرفته، زمان و هزینههای تولید کاهش مییابد و کشاورزان میتوانند بیشترین بهره را از زمینهای خود ببرند.
همچنین، ماشین آلات نوین در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی نیز نقش مهمی دارند. این ماشین آلات دقت بیشتری را در انجام فرآیندهای کشاورزی به ارمغان میآورند و از این رو محصولات تولیدی با کیفیت بهتری عرضه میشوند.
علاوه بر این، با استفاده از ماشین آلات نوین، تنوع بیشتری در تولید محصولات کشاورزی امکانپذیر میشود. این ماشین آلات قابلیت تولید محصولات مختلف را دارند و به کشاورزان این امکان را میدهند تا بهطور همزمان محصولات متنوعی را تولید کنند و در بازار به فروش برسانند.
در نتیجه، ماشین آلات نوین با تغییر صنعت کشاورزی، بهبود و تحولاتی را در این صنعت به ارمغان آوردهاند. استفاده از این ماشین آلات، عملکرد کشاورزان را بهبود داده و به افزایش بهره وری و کیفیت تولیدات کشاورزی کمک کرده است.
بهبود صنعت کشاورزی با استفاده از ماشین آلات مدرن
استفاده از ماشین آلات مدرن در صنعت کشاورزی بهبود قابلتوجهی را به همراه داشته است. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ماشین الات نوین، بهره وری در کشاورزی بهبود یافته و تولیدات افزایش یافته است.
استفاده از ماشین آلات مدرن در صنعت کشاورزی باعث بهبود فرآیندهای کشاورزی میشود. این ماشین آلات قادر به انجام فرآیندهای تولیدی با سرعت بالا و دقت بیشتری هستند. همچنین، استفاده از این ماشین الات باعث کاهش نیروی انسانی مورد نیاز در کشاورزی میشود. در نتیجه، هزینهها کاهش مییابد و بهره وری افزایش مییابد.
استفاده از ماشین آلات مدرن در صنعت کشاورزی باعث بهبود کیفیت محصولات نیز میشود. این ماشین آلات قادر به انجام فرآیندهای بیشتری در مدت زمان کمتر هستند و همچنین دقت بیشتری در انجام این فرآیندها دارند. بنابراین، محصولات تولیدی با کیفیت بهتری به دست میآیند که میتواند بازارپسندی بالاتری داشته باشد.
استفاده از ماشین آلات مدرن در صنعت کشاورزی تاثیر مثبتی بر محیط زیست نیز دارد. این ماشین آلات قادرند به صورت خودکار و بدون نیاز به استفاده از مواد شیمیایی زیاد، کشت و برداشت را انجام دهند. این موضوع باعث کاهش استفاده از مواد شیمیایی و کاهش آلودگی محیط زیست میشود. همچنین، استفاده از ماشین آلات مدرن باعث صرفهجویی در مصرف منابع طبیعی میشود.
بهطور کلی، استفاده از ماشین آلات مدرن در صنعت کشاورزی نقش مهمی در تحول و بهبود این صنعت داشته است. این ماشین آلات باعث بهبود فرآیندهای کشاورزی، افزایش بهره وری، بهبود کیفیت محصولات و حفاظت از محیط زیست میشود. با رشد و توسعه تکنولوژی، استفاده از ماشین الات مدرن در صنعت کشاورزی در آینده نیز افزایش خواهد یافت.
نقش مهم تکنولوژی و ماشین آلات در تحول صنعت کشاورزی
در حال حاضر، تکنولوژی نقش بسزایی در تحول صنعت کشاورزی دارد. با پیشرفت تکنولوژی، ماشینالات نوین و بهروز شدهای در زمینه کشاورزی توسعه یافته است. نقش مهمی در بهبود بهرهوری و کیفیت محصولات کشاورزی دارند.
یکی از نقاط قوت تکنولوژی در صنعت کشاورزی، افزایش سرعت و دقت کارها است. با استفاده از ماشینالات کشاورزان قادر به انجام فعالیتهای خود با سرعت و دقت بیشتری هستند. این امر منجر به افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها میشود. همچنین، با استفاده از سیستمهای هوشمند، ارتباطات بین ماشینالات بهبود یافته و هماهنگی بین آنها افزایش مییابد.
تکنولوژی در تحول صنعت کشاورزی نقش بزرگی در بهبود کیفیت محصولات دارد. با استفاده از ماشینالات نوین، کشاورزان قادر به کاشت، داشت و برداشت محصولات با کیفیت بالا هستند. این ماشینآلات توانایی تشخیص بیماریها و آفات را دارند و بدین ترتیب میتوانند از طریق کنترل و پیشگیری از آنها، محصولات خود را دارای کیفیت بالا نگه دارند. همچنین، تکنولوژی بهبود فرآیندهای ذخیرهسازی و حملونقل محصولات را نیز امکانپذیر میکند.
با توجه به تحولات صنعت کشاورزی، استفاده از تکنولوژی در این صنعت امری ضروری به نظر میرسد. تکنولوژی میتواند بهبودهای قابلتوجهی در عملکرد صنعت کشاورزی به همراه داشته باشد و به کشاورزان کمک کند تا با موفقیت در این صنعت فعالیت کنند.
آشنايي با وضعيت كشاورزي و نيروي كششي مورد استفاده در كشاورزي ايران
ايران از قديم الايام مهد تمدنهاي باستاني و يكي از مراكز توليد مواد كشاورزي دنياي باستان بوده است . به طوريكه بسياري از پيشرفتهاي كشاورزي و دامپروري مانند پرورش اسب و ترويج نباتات سودمند بايد مرهون زحمات و ابتكارات اهالي مرز و بوم دانست حفاريهاي انجام شده در تپه سيالك كاشان نشان داده است كه حدود شش هزار سال پيش، كشاورزي در ميان مردم آن منطقه معمول بوده است و ايرانيان متمدن قرنها پيش از اين در اين راه كار كرده اند . در دوران هخامنشيان براي پيشرفت كشاورزي و توسعه آباداني، كوششهاي فراواني انجام شده بود.
از آب رودخانه كارون براي آبياري زمينهاي زير كشت استفاده مي شد و حفر قنوات در نواحي كم آب مرهون ابتكار ايرانيان بوده است. همچنين در آن دوران، ايرانيان از گاوآهن استفاده م يكردند و به وسيله گاوآهن زمين را شخم م يزدند. يونجه اين علوفه پر ارزش براي دامها توسط ايرانيان به يونان و سپس به روم و ساير نقاط جهان برده شد .
ابزارهاي كشاورزي كه در ايران باستان به كار م يرفت شامل انواع ابزرهاي دستي ساده ماند بيلها، كج بي ل ها، داسهاي دسته كوتاه، كلنگ و وسايل دامي چوبي از قبيل گاوآهن، هرسهاي دندانه اي، خرمنكوبها و غيره بوده اند. براي كشش ادوات دامي معمولا از گاو، الاغ يا شتر استفاده مي شده است و يا براي تامين آب زراعتي (بالا استفاده مي گرديد، كه اين وسيله هنوز هم در بعضي « كاوچاه » كشيدن آب از چاه و يا رودخانه) از وسيله اي بنام از نقاط دور دست بدين منظور مورد استفاده قرار مي گيرد.
منبع توان و ابزارهاي كشاورزي معمول امروزي در نقاط مختلف كشور به خصوص در نقاط دور افتاده به مرور زمان تغيير زيادي پيدا نكرده و با ابزارهاي قديمي فرق چندان ندارند.
هنوز در اكثر نقاط دور افتاده كشور از يك يا دو جفت گاو به عنوان توان كششي منحصر به فرد و از گاوآهنهاي چوبي، هرسهاي دندانه دار، خرمنكوبها و ساير وسايل كه اكثرا از چوب ساخته شده اند به عنوان ابزار مورد نياز استفاده م يگردد. در حال حاضر در بيشتر روستاهاي ايران از تراكتورهاي مسي فرگوسن (MF ) انيورسال (۶۵۰ U) و جاندير (JD) براي انجام كارهاي كشاورزي نظير، خاك ورزي كاشت، داشت و برداشت استفاده مي شود.
اين كار باعث افزايش راندمان عمليات كشاورزي شده و كشاورزان در مدت زمان كمتري مي توانند عمليات كشاورزي مربوط به زمينهاي خود را به اتمام برسانند. اكثر تراكتورهايي كه در ايران استفاده م يشوند داراي قدرت كمتر از ۱۰۰ اسب بخار هستند، تراكتورهاي بيشتر از ۱۰۰ است بخار در كشت و صنعتها به كار میروند.
شرايط و امكانات توسعه ماشينهاي كشاورزي در ايران
در كشور ما استفاده از تراكتور و ماشينهاي كشاورزي خيلي ديرتر از كشورهاي اروپايي شروع شد و اصولا د ر قرن هيجده كه در اروپا گاو آهن فلزي برگرداندار معمول شد و در قرن نوزدهم كه خرمنكوبهاي جديد در آمريكا اختراع گرديد، در وسايل و ادوات كشاورزي كشور ما هيچگونه تغييري حاصل نگرديد. عملا در طول 50 تا 20 سال گذشته است كه به تدريج كشاورز ايراني با انواع ماشينهاي كشاورزي آشنا شده است.
اما هنوز هم آن طوري كه شرايط امروز دنيا ايجاد مي كند، كشاورزي مملكت ما ماشيني نگشته است و در مواردي هم كه اين امر به صورتي انجام گرفته است، به علل بنيادي مواجه با مشكلات عديده اي م ي باشد كه همه دست اندركاران و متخصصين كشاورزي با آن آشنا هستند. اولين گاوآهن فلزي برگداندار دامي در زمان ناصرالدين شاه قاجار به ايران آمد و در اروميه مورد استفاده قرار گرفت.
اولين نمايشگاه ماشينهاي كشاورزي در سال ۱۳۰۰ خورشيدي در تهران برگزار گرديد. و نمونه هايي از ماشينهاي كشاورزي به نمايش گذارده شد. اولين تراكتور نفتي در سال ۱۳۰۸ براي مدرسه فلاحت خريداري گرديد تا دانشجويان آن مدرسه با طرز كار آن آشنا شوند.
كه در حال حاضر مونتاژ اين تراكتور نيز در كارخانه تراكتورسازي تبريز انجام مي گيرد. در سال ۱۳۵۲ كارخانه جاندير اراك به مونتاژ، كمباين و ساير ادوات كشاورزي جاندير پرد اخت . در حال حاضر كارخانجات تراكتورسازي ايران تراكتورهاي مسي فرگوسن مدل ۳۹۹ با توان ۱۱۰ اسب بخار توليد مي كنند.
در نتیجه، میتوان گفت که ماشین آلات نوین نقش بسزایی در تحول صنعت کشاورزی ایفا کردهاند. با دقت بیشتر در انجام فرآیندهای کشاورزی، محصولات بهتری تولید میشوند و با استفاده از ماشین آلات مدرن، کیفیت محصولات نیز بهبود مییابد. همچنین، تکنولوژی نقش مهمی در تحول صنعت کشاورزی دارد و با استفاده از سیستمهای هوشمند، ارتباطات بین ماشینآلات بهبود مییابد و هماهنگی بین آنها افزایش مییابد.
بهطور کلی، استفاده از ماشین آلات نوین و تکنولوژی در صنعت کشاورزی منجر به بهبود عملکرد و تولید با کیفیتتر میشود و این تحولات مهم در توسعه این صنعت نقش بسزایی دارند.